OGESTAN®    |    Informatii   |   Rezumatul Caracteristicilor Produsului   |   www.sodimed.eu
Afla ultimele noutati :
Copyright ©2013 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
OGESTAN® este un produs nutritional esential pentru 3 etape esentiale din viata unei femei. Filozofia noastra este beneficiu fara exces, adica limitarea suplimentarii la un numar fix de nutrimente indispensabile si recunoscute ca frecvent deficitare. OGESTAN® permite asocierea cu medicamente specifice la femeile cu carente vitaminice sau minerale.
VALORI NUTRITIONALE 1 CAPSULA
 
DHA/acid docosahexaenoic (Omega-3) 200,0 mg
Acid folic (vitamina B9) 400,0 μg
Vitamina D3 5,0 μg
Vitamina E 12 mg
Iod 150,0 μg
Acizii grasi OMEGA-3
Acizii grasi OMEGA-3, renumiti pentru efectele lor benefice asupra sistemului cardiovascular, au fost intens studiati in ultimii 10 ani, constatandu-se ca joaca un rol la fel de important si in dezvoltarea creierului. Acizii grasi polinesaturati sunt constituentii naturali ai grasimilor de origine vegetala sau animala. Ii numim ‘esentiali’ pentru ca organismul nostru nu ii poate sintetiza, ci trebuie suplimentati prin aport alimentar.
Se gasesc in uleiuri vegetale (de masline, nuci, floarea soarelui, rapita, soia etc.), in peste gras si ulei de peste (macrou, somon, hering, ton).
Intra in alcatuirea membranelor tuturor celulelor organismului nostru si au rol esential in transmiterea informatiilor la nivelul celulelor nervoase. Deficitul de OMEGA-3 duce la aparitia neuropatiei periferice si a tulburarilor de vedere. Creierul si retina se formeaza in-utero si in timpul primelor luni de viata. Fatul acumuleaza acizii grasi OMEGA-3 in tesutul adipos, care ii pot sustine nevoile in timpul primelor 5 saptamani ce urmeaza nasterii. In timpul sarcinii si alaptarii aportul de DHA trebuie sa creasca, necesarul de OMEGA-3 fiind de 125-250 mg. Numai laptele matern contine OMEGA-3 : 0,3% DHA si 1,2% EPA (acizi grasi OMEGA 3 care nu exista in laptele de vaca).
Datorita poluarii, in ultimii ani s-a constatat existenta riscului de contaminare la alimentele din peste sau fructe de mare. De aceea, se recomanda suplimentarea cu OMEGA-3 inca din perioada de preconceptie, pe toata durata sarcinii si in timpul alaptarii.
Studiile au dovedit ca un aport optim de OMEGA-3 in timpul sarcinii are efect benefic prin prelungirea duratei sarcinii, scazand riscul nasterii premature. Acizii grasi OMEGA-3 asigura si mentin dezvoltarea intrauterina normala a copilului si au influenta pozitiva asupra greutatii nou nascutului. Pentru asigurarea unui nivel optim recomandat, alegerea noastra este de 275 mg/zi, incluzand si DHA 124 mg, adica 1 capsula de OGESTAN®.

Acizii grasi OMEGA-3 din compozitia OGESTAN® provin de la compania Polaris, LIDER MONDIAL in producerea de acizi grasi OMEGA-3. Sunt extrasi din peste oceanic din ape nepoluate din zona Americii de Sud.

Foarte important, in formula OGESTAN®, acizii grasi OMEGA-3 sunt de tip trigliceride.

Trigliceridele sunt forma moleculara naturala care alcatuieste toate grasimile si uleiurile, atat in speciile animale cat si vegetale. Acizii grasi OMEGA-3 prezenti in peste includ aproape exclusiv trigliceride. Din cauza ca acizii grasi liberi sunt rapid oxidati, structura trigliceridelor ofera stabilitate mai mare acizilor grasi, prevenind descompunerea acestora si oxidarea.
Cele mai multe suplimente de pe piata contin acizi grasi OMEGA-3 sub forma de esteri etilici – care sunt instabili si sensibili la oxidare.

Acizii grasi OMEGA-3 din OGESTAN® sunt stabilizati in plus prin tehnologia Quality Silver si sunt de 7 ori mai rezistenti la procesele oxidative decat un amestec standard, obisnuit, de acizi grasi.
Acidul folic (vitamina B9)
Vitamina D3 (colecalciferol)
Vitamina E
Iodul