Reprezinta un grup de compusi numiti tocoferoli, dintre care alfa-tocoferol este cunoscut ca si VITAMINA E (cel mai activ dintre ei).
Functiile principale ale VITAMINEI E sunt de antioxidant (protejeaza acizii grasi nesaturati de atacul radicalilor liberi), de protectie a globulelor rosii impotriva degradarii (hemolizei), de interventie in metabolismul grasimilor, al calciului, al fosforului si in sinteza proteinelor.
La femeile insarcinate, VITAMINA E ajuta la prevenirea producerii avorturilor. Deficienta de VITAMINA E poate conduce la prematuritate sau distrofie musculara.
Sursele alimentare sunt uleiurile vegetale, nucile, legumele, cerealele, germenii de grau. Necesarul nutritional de VITAMINA E este de 3-15 mg/zi si se asigura, in cele mai multe cazuri, din alimentatie. In perioada de sarcina si alaptare se recomanda ca aportul sa fie de 10 mg/zi.
Pentru mentinerea nivelului optim, alegerea noastra este de 10 mg/zi, adica 1 capsula de OGESTAN®.
De asemenea, vitamina E existenta in formula OGESTAN® – pe langa faptul ca ea insasi este un antioxidant puternic – are rolul de a proteja acizii grasi OMEGA-3 de la oxidare si contribuie la stabilizarea lor.