OGESTAN®    |    Informatii   |   Rezumatul Caracteristicilor Produsului   |   www.sodimed.eu
Afla ultimele noutati :
Copyright ©2013 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
OGESTAN® este un produs nutritional esential pentru 3 etape esentiale din viata unei femei. Filozofia noastra este beneficiu fara exces, adica limitarea suplimentarii la un numar fix de nutrimente indispensabile si recunoscute ca frecvent deficitare. OGESTAN® permite asocierea cu medicamente specifice la femeile cu carente vitaminice sau minerale.
VALORI NUTRITIONALE 1 CAPSULA
 
DHA/acid docosahexaenoic (Omega-3) 200,0 mg
Acid folic (vitamina B9) 400,0 μg
Vitamina D3 5,0 μg
Vitamina E 12 mg
Iod 150,0 μg
Acidul folic (vitamina B9)
FOLATII sunt prezenti in mod natural intr-o varietate de alimente, in special legume si fructe : portocale, spanac, andive, brocoli si in cereale integrale, galbenus de ou si ficat, dar cantitatea consumata nu asigura, de cele mai multe ori, necesarul. De aceea, o suplimentare zilnica este recomandata si de autoritatile europene pentru preventia defectelor de tub neural la copil, in special spina bifida.
ACIDUL FOLIC este esential in formarea celulelor sanguine si dezvoltarea sistemului nervos al fatului. Contribuie la dezvoltarea tubului neural, care va deveni mai tarziu creier si maduva spinarii. Anomaliile de tub neural apar intre a 2-a si a 4-a saptamana de sarcina, cand tubul neural trebuie sa se inchida. In caz de deficienta de ACID FOLIC, inchiderea acestuia nu este completa (canalul medular nu se inchide la nivelul ultimelor vertebre), afectiune ce are in Europa o incidenta medie de 1-5 cazuri la 1000 de nasteri.
Niciodata nu este prea devreme sa se administreze acid folic, cel mai bine este sa se inceapa imediat dupa oprirea anticonceptionalelor, in perioada de preconceptie. Daca exista o lipsa de ACID FOLIC si se realizeaza totusi inchiderea tubului neural, fatul risca insa sa ramana cu sechele la nivelul dezvoltarii sistemului nervos central.
Administrarea de suplimenti cu ACID FOLIC ajuta la prevenirea defectelor de tub neural (preventie primara) cu o scaderea la jumatate a riscului de malformatii. Pentru un rezultat optim trebuie administrat cel putin 3 luni inainte de concepere, pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina la doza zilnica recomandata de 400 µg, adica 1 capsula de OGESTAN®.
Acizii grasi OMEGA-3
Vitamina D3 (colecalciferol)
Vitamina E
Iodul