OGESTAN®    |    Informatii   |   Rezumatul Caracteristicilor Produsului   |   www.sodimed.eu
Afla ultimele noutati :
Copyright ©2013 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
OGESTAN® este un produs nutritional esential pentru 3 etape esentiale din viata unei femei. Filozofia noastra este beneficiu fara exces, adica limitarea suplimentarii la un numar fix de nutrimente indispensabile si recunoscute ca frecvent deficitare. OGESTAN® permite asocierea cu medicamente specifice la femeile cu carente vitaminice sau minerale.
VALORI NUTRITIONALE 1 CAPSULA
 
DHA/acid docosahexaenoic (Omega-3) 200,0 mg
Acid folic (vitamina B9) 400,0 μg
Vitamina D3 5,0 μg
Vitamina E 12 mg
Iod 150,0 μg
Vitamina D3 (colecalciferol)
Vitaminele sunt substante organice complexe, necesare in cantitate foarte mica, doar cateva miligrame (mg) sau micrograme (µg) pe zi.
Ele sunt insa esentiale pentru numeroase reactii metabolice ale organismului. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de catre organism, prin urmare vor trebui suplimentate prin dieta.
Alimentele contin cantitati scazute de VITAMINA D, principalele surse aflandu-se la nivelul pielii, de unde se sintetizeaza sub influenta soarelui. De aceea, nevoile nutritionale de VITAMINA D depind de expunerea la soare. VITAMINA D ajuta la absorbtia digestiva a calciului si imbunatateste fixarea acestuia pe oase, contribuind la formarea oaselor copilului, iar pentru mama evita decalcifierea lor.
Deficienta de VITAMINA D3 creste riscul aparitiei la nastere a hipocalcemiei neonatale (criza de tetanie) si a rahitismului. Pentru mama exista risc de osteomalacie (defect de mineralizare), decalcifiere si efectele sale pe termen lung (osteoporoza si fracturi), preeclampsie (hipertensiunea arteriala). Pe langa problemele date de hipertensiunea arteriala, preeclampsia duce la scaderea oxigenarii fatului si uneori la probleme ale functiei hepatice, renale sau cerebrale la mama. In forma cea mai severa, poate fi o afectiune cu potential letal.
Aceasta afecteaza aproximativ 5% din femeile insarcinate, cel mai frecvent aparand in decursul primei sarcini. Preeclampsia dispare in primele 2 saptamani dupa nastere si nu genereaza, de obicei, instalarea unei hipertensiuni arteriale cronice. Totusi, expertii considera ca femeile cu preeclampsie au un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala cronica mai tarziu, pe parcursul vietii.
Pentru mentinerea unui nivel optim de VITAMINA D, aceasta trebuie administrata inca din perioada de preconceptie, alegerea noastra fiind de 5 µg/zi (200 UI/zi), adica 1 capsula de OGESTAN®.
Acizii grasi OMEGA-3
Acidul folic (vitamina B9)
Vitamina E
Iodul