OGESTAN®    |    Informatii   |   Rezumatul Caracteristicilor Produsului   |   www.sodimed.eu
Afla ultimele noutati :
Copyright ©2013 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
Alaptarea este modalitatea ideala de hranire a copilului, fiind cea mai completa din punct de vedere nutritional. Cercetarile au demonstrat ca factorii imunizanti din laptele matern protejeaza copilul fata de numeroase afectiuni, care sunt mai putin frecvente la bebelusii alaptati natural. Nu in ultimul rand, in timpul alaptatului se creeaza o legatura afectiva deosebita intre mama si copil.
Ca proaspata mama trebuie sa stii ca alaptarea presupune atentie la ce mananci, deoarece alimentatia ta din aceasta perioada il poate influenta pe copil. Cu cat regimul tau alimentar este mai sanatos si bogat in vitamine, cu atat laptele matern va avea compozitia necesara cresterii unui copil sanatos.
Pentru organismul tau, prioritatea in aceasta perioada o va reprezenta producerea de lapte de calitate, fara ca acest lucru sa fie in detrimentul sanatatii tale.
De aceea, o alimentatie diversificata si echilibrata joaca un rol important, nu numai in primele zile de viata ale copilului, ci si pe intreaga durata a alaptarii. In aceasta perioada alimentatia trebuie sa fie adaptata necesitatilor crescute ale alaptarii.

O mama care alapteaza are nevoie de o alimentatie bogata in minerale si vitamine, de multe lichide in dieta (mai mult decat de obicei, dar nu exagerat) precum si de calorii suplimentare (in jur de 2500 de calorii pe zi) pentru a face fata cu bine intregii perioade de alaptare.
Toate alimentele procesate indelung trebuie sa fie incetul cu incetul eliminate din dieta, incepand cu aluaturile si pastele fainoase si pana la reducerea aportului zilnic de zahar rafinat. Cerealele integrale fara aditivi, lactatele si branzeturile degresate, legumele si fructele proaspete, carnea slaba si pestele sunt alimentele recomandate, acestea urmand sa fie consumate regulat de catre mama care alapteaza.
Scaderea in greutate trebuie sa aiba loc dupa un plan alimentar bine stabilit anterior, nefiind recomandat sa se piarda in greutate mai mult de 1 kg pe saptamana. Mersul pe jos si exercitiul fizic moderat sunt recomandate, la fel consumul de apa si sucuri naturale proaspete pe toata durata zilei.
O dieta echilibrata trebuie sa contina o cantitate importanta de proteine (produse lactate), oua, carne macra si peste, legume, unt, ulei de masline, fructe.

»  Nu uita sa-ti suplimentezi zilnic dieta cu OGESTAN®. Prin laptele matern copilul tau va avea la dispozitie toti nutrientii necesari dezvoltarii optime in aceasta perioada foarte importanta pentru sanatate.