OGESTAN®    |    Informatii   |   Rezumatul Caracteristicilor Produsului   |   www.sodimed.eu
Afla ultimele noutati :
Copyright ©2013 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
OGESTAN®, prin formula sa, mentine balanta nutritionala, avand un rol foarte important in sanatatea mamei in perioada de preconceptie, sarcina si alaptare : previne aparitia hipertensiunii, hipotiroidismului, preeclampsiei.
De asemenea, are un rol la fel de important in dezvoltarea sanatoasa a copilului : tub neural si preventie de hipocalcemie, important pentru dezvoltarea sistemului nervos si dezvoltarea retinei.
Pentru asigurarea unei sarcini sanatoase si protectia copilului, de la planificarea conceptiei pana la sfarsitul perioadei de alaptare, OGESTAN®, prin formula sa, asigura necesarul de nutrienti pe tot parcursul sarcinii. Mai mult, in perioada de alaptare, prin intermediul laptelui matern, copilul are la dispozitie cantitatea adecvata de suplimenti esentiali pentru o dezvoltare optima.
Totul intr-un singur produs, fara risc de supradozare.
De ce nu exista fier in OGESTAN® ?
Un studiu recent a demonstrat ca suplimentarea cu fier, la femeile fara anemie confirmata, poate sa genereze efecte secundare nedorite precum inchiderea la culoare a tenului, cel mai frecvent intalnit fiind intoleranta digestiva.
Exista studii care au evaluat eficacitatea administrarii a 50 mg fier versus placebo la femeile insarcinate, fara anemie confirmata de medic. NU a fost demonstrat vreun beneficiu, din contra, au aparut chiar potentiale tulburari.
Ca si in cazul altor carente, deficitul de fier este foarte rar la femeile insarcinate care au o dieta echilibrata, dar poate sa apara uneori in ultimul trimestru de sarcina. Atentie, orice carenta trebuie confirmata de teste de laborator, iar corectia lor se face numai sub supravegherea medicului.
Acid folic exact cat trebuie.
Recomandarile societatilor medicale europene sunt pentru 400 µg/zi in preventia primara a aparitiei defectelor de tub neural si 5 mg/zi in preventia secundara. Un studiu stiintific recent din Marea Britanie (Kin 2006) arata ca 400 µg/zi este cantitatea ideala pentru preventie. Daca este administrat in cantitate mai mare, dozele nefolosite de organism se elimina.
Alegerea noastra pentru suplimentare este de 400 µg/zi, adica 1 capsula de OGESTAN®.